Sälen

Vi är hemkomna från vår första resa till Sälen. Jag har varit där tidigare, men vi har aldrig tidigare varit där som en familj.

Vår äldsta dotter har åkt skidor tidigare några mil hemifrån, närmare bestämt Svartbäcksmåla i Småland. Förra vintern anordnades där skidskola och hon fick smak på att åka skidor.

Därför begav vi oss i år till Sälen, och Hundfjället! Med oss på resan hade vi ytterligare en familj. Vi hyrde en stuga/lägenhet i Trolldalen. Absolut ett bra boende som kan rekommenderas.

Boende i Trolldalen

Av oss åtta resande var ingen Stenmark direkt, men det ska väl mycket till innan man hamnar i elitklassen. Vår erfarenhet av skidor i platta Blekinge är, att som barn själv bygga en kulle som man kan åka nedför. Det är väl ungefär den förkunskap vi har när vi startar bortsett från två av barnen som tidigare gått på skidskolan några mil hemifrån.

Vi tog inga skidlektioner utan förlitade oss på att vår längdskidåkning som barn och skridskoåkning på hemmaplan skulle göra nytta även på dessa skidor. Å hör och häpna ingen bröt benen.

Hundfjället är absolut att rekommendera för en barnfamilj som vi. En familj som inte är så van vid skidor. Vi besökte även Lindvallen, för Experium ligger där. Äventyrsbad, restauranger, bowling och små butiker lockade oss dit. Lindvallen ser också mysigt ut. Inte alls omöjligt att vi hamnar där någon gång.

Bowling på Experium

Trollskogen! Bästa backen med Valles scen som underhöll oss! Trollskogen kan åkas i olika längder. Man kommer dit både med knapplift och expresslift.

Valles scen

Expressliften var väl en erfarenhet i sig. Vi hade aldrig åkt den tidigare. Den går ganska fort. Är man helt ovan kan man be dem sakta ner den lite när man ska hoppa på. Min dotter kom inte riktigt på den och ramlade framför den när den åkte iväg. Jag hoppade. Inte kunde jag lämna henne där. Då låg även en till i gänget och krälade i snön. Ingen skadad! Vi var nog inte ensamma om detta. Det såg ut som fler hade legat där i veckan och försökt ta sig upp igen. När alla hade fått på sig skidorna igen så åkte vi upp. Utsikten denna dag var inte super, men åkningen ner gick bra. Vi kom till backen som leder ner till Trollskogen. Barnen åker ju betydligt bättre än jag, men även jag kom ner 😊

På väg upp med expressliften denna dimmiga dag.

Vi hade en 3-åring med oss på resan. Eftersom min skidåkning innebär att hålla koll på sig själv så funderade jag mycket på det innan. Men allt löser sig ju. Hundfjället erbjuder Valles backe. Här kunde jag gå bredvid när han lärde sig åka lift. Kusinen åkte med honom mellan sig, likaså min svåger. En lycklig 3-åring som hittade balansen.

Valles backe och lift för de yngsta

Veckan innebar avslappning, sällskapsspel i mängder, god mat och massor med skidåkning. Vi kommer absolut att komma tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s